Lokal na wynajem

Warszawa, Ursus, Starodęby 10

5 500 PLN

Numer oferty164/2488/OLW
Typ transakcjiWynajem
Cena5 500 PLN
Powierzchnia86.64 m2
Cena za m263,48 PLN / m2
Piętroparter
RynekWTÓRNY
ZamianaNIE
Link do filmu - prezentacjihttps://youtu.be/VRW0vpSpNFo
PrzynależneGARAŻ
Stan zaawansowania budynkuDO ADAPTACJI
Forma własnościWŁASNOŚĆ
StandardDOBRY
Rodzaj obiektuHANDLOWO-USŁUGOWY
Typ lokaluHANDLOWO-USŁUGOWY
Lokal na wynajem (Warszawa, Ursus, Starodęby 10)

Lokal użytkowy położony na parterze dość wysokiego budynku wielomieszkaniowego, posiadający witrynę na całej szerokości lokalu wychodzącą na ulicę Starodęby, znajdujący się w ciągu innych lokali o charakterze handlowo-usługowym. Przed lokalem chodnik, zapewniający dojście do osiedla znajdującego się za tym budynkiem. Lokalizacja o średnim natężeniu ruchu pieszego (ruch pieszy m.in. do i z wspomnianego osiedla); aczkolwiek położony w odległości kilkudziesięciu metrów od ruchliwego niedużego ronda. Przy rondzie przystanki autobusowe linii 178, 220 i 207; zapewniające szybkie połączenie m.in. ze stacją PKP URSUS, czy WKD Opacz. Przy rondzie znajduje się pętla autobusowa linii 178, dojście 1-2 minuty od lokalu. Kilkaset metrów od lokalu znajduje się market budowlany Leroy Merlin. Wokół dużo osiedli mieszkaniowych dość wysokich bloków. Lokal sąsiaduje bezpośrednio z barber shop oraz ze sklepem z witaminami i suplementami FitLine. W tym ciągu ponadto znajdują się m.in.: Stomatologia i Ortodoncja rodzinna, Yasumi Medestetic Instytut Zdrowia i Urody, kuchnia orientalna (wietnamska), paczkomat DPD, Pizza Hut. Dogodne parkowanie, dużo wolnostojących miejsc postojowych przed budynkiem, ponadto do lokalu jest przynależne miejsce parkingowe w garażu podziemnym.

Lokal z przeznaczeniem pod działalność handlową, usługową lub małej gastronomii (ciężka gastronomia wykluczona, Kebab do analizy - wówczas należało by zrobić drugi niezależny kanał wyrzutowy w górnej części witryny na chodnik przed lokalem i zamontować filtry węglowe (które trzeba będzie regularnie wymieniać). Bezpośrednio nad lokalem nie ma mieszkań tylko jest mały dach (akurat jest to taka część budynku gdzie bezpośrednio nad tym lokalem nie ma mieszkań, choć oczywiście budynek posiada wiele kondygnacji z wieloma mieszkaniami).

Lokal szalenie ustawny w kształcie szerokiego prostokąta, w stanie częściowo developerskim (pomimo, że nie jest to nowy budynek - lokal nabyty od syndyka), posiadający sufit pomalowany na czarno co jest obecnie modne, ściany to biała modna cegła w stylu loftowym do pewnej wysokości a dalej pomalowane na czarno. Sąsiedni barber w ogóle nie robił ścian i sufitów - jest tak jak w tym lokalu. Lokal posiada dużą, ustawną salę sprzedaży, zaplecze socjalne (częściowo przedzielone ścianą) i niewielką toaletę w której zostanie zamontowany kibelek wraz z małą szafką z umywalką a są położone płytki na podłodze. Na pozostałej części lokalu na podłodze szlichta cementowa/wylewka betonowa. Lokal wyposażony w hydrant ppoż. wraz z odprowadzoną instalacją z hydrantu. Wybity otwór nad witryną lokalu celem poprowadzenia instalacji freonowej do montażu jednostki zewnętrznej klimatyzacji nad (obok) witryną lokalu. Klimatyzacja nie zamontowana (możliwość zamontowania). W środku lokalu nad wejściem do lokalu kurtyna powietrzna. Nad wejściem do lokalu ,,daszek" na którym można montować reklamy i kasetony reklamowe najemcy, również w kształcie semaforów wystających od daszka.

W lokalu może być prowadzona sprzedaż wszelkiego rodzaju alkoholi, lokal posiada zgodę na sprzedaż wszystkich rodzajów alkoholi tj. koncesja A, B, C w godzinach 6.00-23.00 w postaci Uchwały podjętej przez Wspólnotę Mieszkaniową.

Infrastruktura techniczna:

Prąd jest doprowadzony do tablicy elektrycznej znajdującej się w lokalu o przydziale mocy elektrycznej 20 kW (z opcją zwiększenia) o zabezpieczeniu przedlicznikowym 40A, przekrój kabla zasilającego WLZ 5xCu10mm2 a przekrój głównego kabla zasilającego 3 lokale usługowe w tym ten to YAKY4x70 mm2. Możliwość zwiększenia przydziału mocy elektrycznej do 30 kW. W lokalu jest tzw.,,siła", prąd 3-fazowy.

Centralne ogrzewanie (miejskie). Obecnie brak grzejników w lokalu, będą teraz zakładane przez Wynajmującego tj. właściciela lokalu, więc najemca będzie miał grzejniki ogrzewania.

Inst. wod.-kan., wentylacja mechaniczna nawiewno-wywiewna (nawiew za pomocą czerpni ściennej powietrza a wywiew poprzez wentylator kanałowy). Lokal wyposażony w 3 kanały wentylacji wyprowadzone ponad dach budynku: 1 niezależny prostokątny kanał wyrzutowy wentylacji tj. nie łączący się z innymi systemami wentylacji, wyprowadzony z zaplecza ponad dach budynku o wymiarach 300x200 mm, drugi (również wyprowadzony z zaplecza) prostokątny kanał nawiewny wentylacji o przekroju 300x200 mm, przechodzący w kanał wspólny z sąsiednim lokalem (Barber) o wymiarach 600x250 mm, prowadzący do czepni ściennej powietrza na wewnętrzny dziedziniec (patio) budynku oraz kanał wyprowadzony z toalety, okrągły (spiro) Q (fi) 160. Wydajność wentylacji to 3 wymiany powietrza na godzinę. Wszystkie 3 kanały w lokalu zakończone klapą przeciwpożarową. Instalacja wentylacji nie rozprowadzona wewnątrz lokalu. Instalacja wentylacji zlokalizowana poza obrębem lokalu dedykowana dla tego lokalu wg. dokumentacji technicznej tj. planów wentylacji budynku (do sprawdzenia czy dokumentacja techniczna w zakresie tego wyposażenia odpowiada stanowi rzeczywistemu) wyposażona w nast. urządzenia: przewód elektryczny (Flex), przepustnice regulacyjne, klapy zwrotne, wentylator kanałowy (wywiew), tłumiki kanałowe prostokątne, tłumik kanałowy okrągły, nawiewnik ścienny, zawór wentylacyjny nawiewny/wywiewny o odporności ogniowej EIS 120

Wentylacja w pełni nadająca się do działalności handlowo-usługowych, nie nadająca się do prowadzenia ciężkiej gastronomii (chyba, że bez sali konsumpcyjnej; ewentualnie lżejsze z ciężkich gastronomii z salą konsumpcyjną np. Kebab, gdzie drugi kanał wyrzutowy tj. do obsługi sali konsumpcyjnej zrobi się z wyrzutem na ulicę), nadająca się do prowadzenia tzw. ,,małej gastronomii", w zależności od jej rodzaju, może być konieczność przeprowadzenia przeróbek wentylacji polegających np. na wybudowaniu własnej czerpni ściennej powietrza poprzez wyjęcie górnego mniejszego okna lokalu w górnej części witryny tj. nad wejściem do lokalu, czy zaślepienie kanału nawiewnego z tyłu lokalu; ale to tylko w zależności co ma być w lokalu np. czy będzie podłączany piec do wypieku, odpieku (odpiek mniejsze wymogi Sanepidu, niż wypiek) itp. w zależności od ilości i rodzaju podłączanych urządzeń pod kanał wentylacji. Możliwe są piekarnie, cukiernie, lodziarnie, kawiarnie tj. wszelka mała gastronomia. Sushi też może być. Nie jest możliwe prowadzenie baru bistro (chyba, że podgrzewanie potrawy gotowane gdzie indziej i przywożone do lokalu) ani innej ciężkiej gastronomii o ile ma być w niej sala konsumpcyjna. Może być ciężka gastronomia bez sali konsumpcyjnej ze sprzedażą na wynos i na dowóz. Niektóre ciężkie gastronomie np. kebab, burgery - wówczas należy zamontować wyrzutnię powietrza w górnym oknie witrynowym przy jednoczesnym zamontowaniu filtrów węglowych.

Podana kwota czynszu najmu jest jednocześnie ceną netto jak i brutto tzn. czynsz najmu jest jako vat zwolniony tj. bez vatu, chyba, że najemca będzie chciał wrzucać sobie w koszty działalności vat, więc na życzenie najemcy można w US zgłosić się do vatu (w umowie najmu będzie zapis, że jak spółka będąca właścicielem lokalu wejdzie w vat to zostanie on doliczony do ceny czynszu najmu, ale to może nastąpić najwcześniej za 2-3 lata jak spółka przekroczy próg przychodów i z mocy prawa wejdzie w vat) + czynsz administracyjny za lokal i miejsce postojowe w garażu podziemnym budynku w wysokości 853,04 zł. + prąd.Wymagana kaucja. Umowa na min. 2-3 lata, optymalnie na 5 lat z możliwością przedłużenia. Przy umowie na min. 3 lata, 3 miesięczne wakacje czynszowe tj. najemca jest zwolniony z zapłaty czynszu najmu za pierwsze 3 miesiące najmu, czynsz administracyjny płatny od dnia przekazania kluczy najemcy tj. wydania lokalu protokołem zdawczo-odbiorczym. Prąd - najemca zawiera bezpośrednio na Siebie umowę z zakładem energetycznym.



Paweł Dąbrowski (nr.licencji: 9855)
Dąbrowski Nieruchomości Komercyjne
lokale użytkowe/budynki komercyjne (handlowo-usługowe, gastronomiczne)
Biuro: 00-132, Warszawa ul. Grzybowska 5a
Tel. 534 199 999
pawel.dabrowski@biuro-dnk.pl
www.biuro-dnk.pl

Warszawa, Ursus, Starodęby 10
Film

Kontakt